Maak het verschil, Support Your Locals

In crisistijd heeft de landelijke beweging Support Your Locals heel Nederland opgeroepen op om zoveel mogelijk lokale voedselproducenten te steunen en vanaf nu te kiezen voor lokaal, en te streven naar kortere voedselketens. Van de speciaalzaak om de hoek tot de boerderij aan de rand van de stad. Kortere voedselketens helpen de CO2-uitstoot van de logistiek te beperken, zorgen voor een eerlijke prijs voor de producent en vergroten het voedselbewustzijn. Op Support Your Locals zie je alle lokale voedselproducenten die hun krachten hebben gebundeld en creëren we voor de consument eenvoudig toegang tot de vele mooie initiatieven die zijn ontstaan.

Beeld: Saskia van Osnabrugge

Doe mee!

Ben jij bezig met het opzetten van een eigen initiatief? Of ben je al een tijdje bezig, maar loop je tegen een aantal zaken aan? Via de Ondernemersdesk willen we jullie een aantal handvatten bieden om de eerste slag te kunnen slaan.

Beeld: Saskia van Osnabrugge

Beeld: Saskia van Osnabrugge

Over de campagne

Support Your Locals is een campagne van de Taskforce Korte Keten, geïnitieerd en uitgevoerd door campagnebureau Food Cabinet. Wat startte als een organische beweging vanuit Samuel Levie, wordt dit nu uitgebreid naar een landelijke campagne waarin lokale producenten de hoofdrol spelen.

Deze campagne wordt ondersteund door alle twaalf provincies, het ministerie van LNV, Rabobank en Stichting DOEN.