Dit is waarom we het doen

Vandaag bestellen, morgen leveren. Iedere dag open tot 22:00 uur. Geen bezorgkosten. Zo maar enkele ‘standaarden’ waar consumenten aan gewend geraakt zijn. Het lukt een korte ketenpartij vaak wel een uniek product in de markt zetten. Het is veel moeilijker om het serviceniveau van de bestaande keten bij te benen en dan zijn de logistieke kosten als percentage van de omzet ook vaak nog veel hoger. In de programmalijn Logistiek willen we inzicht bieden en concrete resultaten bereiken om de service te verhogen en de kosten te verlagen.

Dit is hoe we het doen

Met een werkgroep van ongeveer 10 partijen wordt er intensief aan de slag gegaan om logistieke knelpunten binnen de korte keten aan te pakken. Iedere deelnemer deelt data en kennis over zijn/haar eigen proces. De successen en de frustraties van logistiek en service worden door iedereen gedeeld.

Dit is hoe we ondernemers helpen

Wat u terugkrijgt is inzicht in hoe de kosten van uw onderneming zich verhouden tot andere korte keteninitiatieven en de industriestandaarden. We gaan concreet aan de slag met verbeteringen door samen in te kopen, services te delen en natuurlijk van elkaar te leren.