Ondernemersdesk

De Ondernemersdesk van de Taskforce Korte Keten is in het leven geroepen om ondernemers te ondersteunen bij alles wat er komt kijken bij een korte keten. Op deze pagina delen we achtergrondartikelen en nuttige informatie, maar ook tools voor startende korte keten initiatieven. Kom je er niet uit? Stel je vraag onderaan deze pagina.

 

Kennisbank

Hier delen we alle relevante informatie en achtergrondartikelen over de korte keten. Het afgelopen jaar heeft de Taskforce Korte Keten onderzoek gedaan naar de knelpunten en oplossing voor de korte keten. Een rapportage van alle inzichten die waardevol kunnen zijn voor jou als ondernemer, vind je op Meer eten uit de korte keten.

Daarnaast heeft de Taskforce Korte Keten zich het afgelopen jaar geconcentreerd op een drietal thema’s rondom de korte keten. In de serie ‘Hier knelt ‘t in de korte keten’ gingen we dieper in op deze thema’s: Data, de Multi-Channelbenadering en Logistiek.

Ook delen we graag een selectie relevante brochures die vanuit de LTO vakgroep Multifunctionele Landbouw (MFL) worden aangereikt, en die gebaseerd zijn op actuele wet- en regelgeving (2021). Er is informatie over CAO’s in de multifunctionele landbouw beschikbaar die je helpt bij het kiezen van het juiste pakket voor jouw bedrijf – en Wageningen University & Research voorziet in brochure’s over risico’s, verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid, over waar je als ondernemer met of zonder boekhouder op moet letten in relatie tot de fiscus en over het vinden van de juiste rechtsvorm bij je bedrijf. Alle beschikbare informatie en brochures vind je op de site van Multifunctionele Landbouw.

 

Tools

Ben jij bezig met het opzetten van een eigen initiatief? Of ben je al een tijdje bezig, maar loop je tegen een aantal zaken aan? Via deze weg willen we jullie een aantal handvatten bieden om de eerste slag te kunnen slaan.

Gebruik maken van Toolkit Support Your Locals
Wil je een nieuw initiatief starten? De mogelijkheid bestaat om gebruik te maken van de huisstijl en vormgeving van de Support Your Locals-campagne, een initiatief van o.a. de Taskforce Korte Keten. Je kan de toolkit via deze pagina downloaden.

Zelf een initiatief beginnen?
Wil je nu zelf een initiatief starten? Voor de Support Your Locals-campagne heeft Food Cabinet guidelines opgesteld over overzicht van zaken waar je rekening mee dient te houden om te beginnen en om veilig te kunnen werken.

Q&A voor de startende ondernemer
In deze Q&A vind je alle vragen en antwoorden over het opstarten van een nieuw korte keten initiatief.

Kunnen wij je helpen? Laat dan hier jouw vraag achter.

Heb je ergens hulp bij nodig of heb je een vraag? De Taskforce Korte Keten probeert door middel van matchmaking je verder te helpen – door je te koppelen aan een ervaringsdeskundige proberen we je hulpvraag te beantwoorden – want door samenwerking komen we verder.

Vul je vraag in en we reageren zo spoedig mogelijk.