Maak het verschil, Support Your Locals

De landelijke beweging Support Your Locals roept heel Nederland op om zoveel mogelijk lokale voedselproducenten te steunen en vanaf nu te kiezen voor lokaal, en te streven naar kortere voedselketens nu én na de crisis. Van de speciaalzaak om de hoek tot de boerderij aan de rand van de stad. Kortere voedselketens helpen de CO2-uitstoot van de logistiek te beperken, zorgen voor een eerlijke prijs voor de producent en vergroten het voedselbewustzijn. Op Support Your Locals bundelen lokale voedselproducenten hun krachten en creëren we voor de consument eenvoudig toegang tot de vele mooie initiatieven die nu en in het verleden zijn ontstaan.

Beeld: Saskia van Osnabrugge

Doe mee!

De campagne is open voor elke regionale voedselproducent, initiatief of stakeholder om aan te sluiten. Meld je hiervoor aan via de website – hier kun je tevens communicatiemiddelen downloaden om jouw initiatief en deze campagne te delen in jouw eigen gebied!

Beeld: Saskia van Osnabrugge

Beeld: Saskia van Osnabrugge

Over de campagne

Support Your Locals is een campagne van de Taskforce Korte Keten, geïnitieerd en uitgevoerd door campagnebureau Food Cabinet. Wat startte als een organische beweging vanuit Samuel Levie, wordt dit nu uitgebreid naar een landelijke campagne waarin lokale producenten de hoofdrol spelen.

Deze campagne wordt ondersteund door alle twaalf provincies, het ministerie van LNV, Rabobank en Stichting DOEN.