Op dinsdag 1 september vond de kick-off plaats van de Rabo Food Forward korte keten-track. Deze drukbezochte online bijeenkomst vormde de aftrap voor het korte keten-programma dat dit najaar van start gaat. Rabo Food Forward (het innovatieprogramma voor voedselondernemers van Rabobank), de Taskforce Korte Keten en Food Hub hebben de handen ineen geslagen voor een programma voor iedereen die een rol speelt in de korte keten: van producenten, consumenten, retailers en distributeurs tot beleidsmakers, webdevelopers en data-analisten.
De korte keten-track werd afgetrapt met een bijzondere (online) kick-offbijeenkomst, inclusief een gezamenlijke maaltijd die werd thuisbezorgd bij de meer dan 140 geïnteresseerden. Host Harm Edens bevroeg Martijn Rol (sectorspecialist Food bij Rabobank) en Carin van Huët (directeur Food & Agri) over hun visie op de korte keten. Gedurende de uitzending konden de kijkers thuis actief deelnemen aan het gesprek, en oproepen plaatsen die door het gehele netwerk werden opgepikt.
Ook Barbara Baarsma, directievoorzitter van Rabobank Amsterdam, was aanwezig bij de kick-off en schoof aan voor een inspirerend gesprek met wetenschapsjournalist Hidde Boersma, over de toekomst van de Nederlandse korte keten.
Op de hoogte blijven van de Rabo Food Forward korte keten-track? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

